Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott írásbeli felszólítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tévesen kifizetett munkabér visszakövetelése

Kérdés: Az egyik munkavállalónk gyermeke születése miatt két hetet kért, hogy feleségét hazavihesse, és otthon lehessen a családdal. Tévedésből azonban a távollét mindkét hetét a gyermek születése miatti munkaidő-kedvezmény keretében számfejtettük le, és így olyan időszakra is bért fizettünk, amire nem kellett volna. A munkavállaló ezt a következő hónapban jelezte is, de valahogy nem került be a rendszerbe, csak most, mintegy fél évvel később. A kérdésem, hogy van-e lehetőség visszavonni a bért, mivel a 60 napos határidő már eltelt?
Részlet a válaszból: […]munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a születést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár [Mt. 138/A. § (1) bek.]. Mivel ebben az esetben a munkavállaló a törvényi öt munkanap helyett tízre kapott díjazást, és azt fel is ismert - szóvá is tette - így a törvényi mértéket meghaladóan kifizetett bér jogalap nélkül felvett munkabérnek minősül, amely az általános elévülési időn - azaz három éven - belül visszakövetelhető. A munkabér "visszavonására" ugyanakkor lehetőség nincsen, hacsak abba a munkavállaló nem egyezik bele [Mt. 161. § (1) bek.]. A munkáltató ebben az esetben a követelését, mint a munkavállaló munkaviszonnyal összefüggő tartozásainak megtérítésére irányuló igényt, írásbeli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1040