Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott fegyelmi határozat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Fegyelmi tárgyalás - lehet-e kettőnél több?

Kérdés: Egyik közalkalmazottunkkal szemben fegyelmi eljárást indítottunk. Az első fegyelmi tárgyaláson nem sikerült felderíteni a tényállást, és az ügy bonyolultságára tekintettel fennáll a veszélye, hogy a kitűzött második tárgyaláson sem tudjuk lezárni az ügyet. Nem egyértelmű számunkra, hogy a törvény lehetővé teszi-e, hogy egy fegyelmi eljárásban kettőnél több fegyelmi tárgyalást tartsunk?
Részlet a válaszból: […]tanácsnak az első tárgyalástól számított legkésőbb harminc napon belül kell határoznia az ügyről. Tekintettel arra, hogy a fegyelmi határozatot az első tárgyalástól számított harminc napon belül kell meghozni, és a Kjt. 50. § (5) bekezdése nem mondja ki kifejezetten azt, hogy csupán egyetlen alkalommal lehetséges újabb tárgyalást tartani, mindössze általánosságban utal az újabb tárgyalás tartásának kötelezettségére, álláspontunk szerint nincsen akadálya annak, hogy az első tárgyalástól számított harminc napon belül újabb tárgyalást vagy tárgyalásokat lehessen tartani. Különösen fontos az új tárgyalás tartásának törvényi lehetősége akkor, ha - ahogyan esetünkben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 965
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,