Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott éjszakai ügyelet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kollégiumi nevelőtanári ügyelet nem látható el megbízással

Kérdés: Az iskola saját dolgozója megbízási szerződéssel elláthat-e az iskolához tartozó kollégiumban éjszakai ügyeletet?
Részlet a válaszból: […]magában foglalja a kollégiumi nevelést, kollégiumi tanulási és szabadidős foglalkozások tartását, a lakhatás és étkezés biztosítását, valamint az iskolában nem tartózkodó, illetve kollégiumi foglalkozáson éppen részt nem vevő tanulók pedagógiai felügyeletét [Nkt. 28. § (2)-(3) bek.].Az Nkt. 61. §-ának (1) bekezdése kimondja: nevelő-oktató munka - ideértve a kollégiumi nevelés-oktatás keretében gyermekekkel, tanulókkal való pedagógiai célú közvetlen foglalkozást is -, pedagógus-munkakörben, a megbízottként foglalkoztatott óraadó és az egyházi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott személy kivételével, csak közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban látható el. Pedagógus-munkakör ellátására - az óraadó kivételével - polgári jogi jogviszony nem létesíthető. Az Nkt. 3. mellékletének 12. pontja a kollégiumi nevelőtanárt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 2508