Munkaügyi Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átlagkereset-számítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Átlagkereset-számítás alapjául szolgáló irányadó időszak

Kérdés: Határozott időtartamra, 2011. 11. 09-től 2012. 05. 09-ig alkalmaztunk egy munkavállalót, akinek a munkaviszonya az Mt. 88. §-ának (2) bekezdése alapján 2012. 03. 24-én megszűnt. Kérdésem, hogy ebben az esetben mi az irányadó időszak a határozott időből még hátralévő, 2012. 03. 25.-2012. 05. 09. közötti időre járó átlagkereset számításánál? A munkavállaló díjazása személyi alapbérből és jutalékból áll össze. A munkaviszony minden naptári hónapjához tartozik osztószám, ledolgozott vagy fizetett nap.
Részlet a válaszból: […]sorrendben kell figyelembe venni: a) Ha a munkavállaló munkaviszonya eléri a 4 naptári negyedévet, akkor az átlagkereset-számítás alapjául az utolsó négy naptári negyedévre kifizetett munkabérek szolgálnak. b) Ha a munkavállaló munkaviszonya a négy naptári negyedévnél rövidebb, akkor az átlagkereset-számítás alapjául a nála számításba vehető naptári negyedév(ek)re kifizetett munkabérek szolgálnak. c) Ha a munkavállaló munkaviszonya nem ér el egy naptári negyedévet sem, akkor az átlagkereset-számítás alapjául a nála számításba vehető utolsó naptári hónap(ok)ra kifizetett munkabérek szolgálnak. d) Ha a munkavállalónak a munkáltatónál fennálló munkaviszonya egy naptári hónapnál rövidebb, átlagkereseteként a távolléti díjával azonos összeg tekintendő [Mt. 152. § (4)-(5), (7) bek.]. Az a naptári negyedév - naptári negyedév(ek) hiányában az a naptári hónap -, amelyben a munkavállalónak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Munkaügyi Levelek adatbázisban: 1305
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,