Közszolgálati tisztviselő előző évi ki nem adott szabadságának megváltása


Egy köztisztviselő jogviszonya megszüntetésre kerül, amelynek keretében szabadságmegváltásra is szükség van. Mi a helyes mód az előző évről áthozott szabadnapokkal kapcsolatos számítás terén? Ezeket az adott évre mind a kivehető, mind a kivett napokhoz hozzá kell-e számítani, vagy mindkét esetben figyelmen kívül kell hagyni? Például, egy áthozott (az esedékesség évében kiadottnak nem minősülő) nap esetén, 10 kivett szabadnapnál helyes-e számítás?
a) Megváltandó szabadság = (tárgyévre járó napok + 1 áthozott nap) x arányosítás – tárgyévben kivett 10 nap, vagy
b) megváltandó szabadság = (tárgyévre járó napok) x arányosítás – tárgyévben kivett napok (itt a ténylegesen kivett 10 nap helyett csak 9, mivel 1 nap még a múlt évről járt neki).
A kérdés azért fontos, mert a két számítási mód eltérő eredményt hoz, és a kerekítés szabályai szerint a dolgozó adott esetben egy munkanaptól eleshet.


Megjelent a Munkaügyi Levelekben 2018. augusztus 27-én (169. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3350

[…] tárgyévben ki nem adott szabadságot a következő évben járó szabadság mértékéhez hozzászámítja [Kttv. 104. § (5) bek.]. Ha a közszolgálati tisztviselő jogviszonya év közben kezdődött vagy szűnt meg, a szabadság arányos része jár, azzal, hogy a fél napot elérő töredéknap egész munkanapnak számít (Kttv. 106. §). Jelen esetben tehát egyrészt a jogviszony megszüntetésének évére járó szabadságnál arányosítani kell, és az így meghatározott mértéket kell összevetni a tárgyévben felhasznált napokkal. Másrészt, ennek során a megelőző évről áthozott egy munkanap szabadsággal nem kell számolni, itt időarányosításnak nincs helye, hiszen erre a munkanapra a közszolgálati tisztviselő már az előző év alapján […]
 
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.