×

Anyasági támogatások

     

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. július 15.) vegye figyelembe!

Megjelent A Munkaadó Lapja 89. számában (2005. július 15.)
Egy család számos új kérdéssel szembesül, amikor úgy dönt, hogy gyermeket vállal: a várandós kismama elmehet-e orvosi vizsgálatra munkaideje alatt, milyen ellátások illetik meg az anyát vagy a gyermekét egyedül nevelő apát, milyen jogaik vannak a munkáltatóval szemben stb.

Az anyaság védelme nemcsak magyar, de nemzetközi kérdés is. 1952-ben elfogadták az anyaság védelméről szóló 103. Nemzetközi Egyezményt, amely Magyarországon 1957-ben lépett hatályba. Az egyezmény a szülő nő számára biztosított szülési szabadság minimum időtartamát, valamint a szülési szabadság igénybevételének módját határozza meg, de rendelkezik a szülő nőt megillető pénzbeli és egészségügyi szolgáltatások igényelhetőségéről is.

Az egyezmény szellemét tükrözik az anyasággal kapcsolatos, Magyarországon hatályban lévő jogszabályok. Az anyaság fontosságának elismerése megmutatkozik abban is, hogy jogszabályaink törvényi szinten szabályozzák a szülő nők számára biztosítandó jogosultságokat. Az egyezmény általános szabályaival szemben azonban a Munka Törvénykönyve és az anyaság kérdését érintő szociális jellegű szabályok az anyákra nézve kedvezőbb szabályokat állapítanak meg.

A várandós kismamákra vonatkozó szabályok

Tekintettel arra, hogy a várandós kismamák fokozott gondoskodást igényelnek, a Munka Törvénykönyve 85. §-a előírja, hogy a nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket megfelelően módosítani. Az ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére azonban nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Fontos továbbá megemlíteni, hogy a terhes nő ideiglenesen más munkakörbe kizárólag hozzájárulásával helyezhető át. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól köteles felmenteni, és erre az időre az állásidőre járó munkabért köteles számára folyósítani.

A Munka Törvénykönyve további kedvező rendelkezéseket tartalmaz a várandós kismamára:

– mentesül a munkavégzési kötelezettség alól a kötelező orvosi vizsgálat teljes időtartamára, azaz nem kell külön szabadnapot kiíratnia ahhoz, hogy elmenjen a kötelező orvosi vizsgálatokra,

– nem kötelezhető – beleegyezése nélkül – más helységben végzendő munkára a terhessége megállapításának kezdetétől a gyermek hároméves koráig,

– rendkívüli munkavégzésre nem vehető igénybe a terhessége megállapításától a gyermeke egyéves koráig.

A gyermekét egyedül nevelő férfira is megfelelően alkalmazandó a második és harmadik rendelkezés.

Szülési szabadság

Míg az egyezmény a szülési szabadság tartamát legalább 12 hétben állapítja meg, a Munka Törvénykönyve 138. §-ának (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a terhes, illetőleg a szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg.

A szülési szabadság kiadása

A szülési szabadságot úgy kell kiadni, hogy négy hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen. Ha a gyermeket a koraszülöttek ápolására fenntartott intézetben gondozzák, a szülési szabadság igénybe nem vett részét, a szülést követő egy év elteltéig, a gyermeknek az intézetből történt elbocsátása után is igénybe lehet venni.

Felmondási tilalom a szülési szabadság alatt

Az egyezmény kimondja, hogy ha valamely nő szülési szabadság miatt hagyja el a munkáját, munkaadója nem mondhat fel neki jogszerűen sem távolléte alatt, sem olyan időpontra, hogy a felmondási idő az említett távollét tartama alatt járjon le. Ez a rendelkezés is beépült a magyar jogszabályi rendelkezésekbe. A Munka Törvénykönyve felmondási tilalmat állapít meg a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság időtartamára, illetőleg rögzíti, hogy a felmondási idő a felmondási védelem időtartamát követő 30 nap elteltével kezdődhet meg.

Fizetés nélküli szabadság

A gyermek harmadik életéve betöltéséig a gyermek gondozása céljából a munkavállalót (tehát a gyermek nevelésében nagyobb szerepet vállaló szülőt) fizetés nélküli szabadság illeti meg. Amunkáltató a munkavállaló kérésére köteles a fizetés nélküli szabadságot kiadni. Mi több, az ebből a célból igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartama alatt a munkavállaló védelmet élvez, mert a Munka Törvénykönyve felmondási tilalmat állapít meg erre az időszakra.

Munkaidő-kedvezmény

Szoptatásra járó munkaidő-kedvezmény

Sok nő anyagi vagy más okból arra kényszerül, hogy a szülést követő rövid időn belül, azaz még a szoptatási időszak alatt visszamenjen dolgozni. Annak érdekében, hogy a kismama a munkavégzés mellett továbbra is szoptatni tudja gyermekét, a Munka Törvénykönyve rögzíti, hogy a nőnek a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy óra, ezt követően a kilencedik hónap végéig egy óra munkaidő-kedvezmény jár.

Munkaidő-kedvezmény az apának

Annak elismeréseképpen, hogy mind a kismamának, mind pedig a gyermeknek szüksége van az apai jelenlétre és gondoskodásra, a törvény előírja, hogy gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a születést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni.

Béremelés

A Munka Törvénykönyve rögzíti, hogy a munkavállaló személyi alapbérét a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetési szabadság megszűnését követően a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkező munkavállalók részére időközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelően módosítani kell.

Szabadság

A munkavállalónak szabadság jár a szülési szabadság tartamára, valamint a tizennégy éven aluli gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első évére, amit a munkáltató a munkavállaló újbóli munkába állásakor köteles kiadni.

Az anyasági támogatások rendszere

Magyarországon számos támogatás állampolgári jogon jár az anyának, a családnak, míg vannak olyan támogatások, amelyek a szülők biztosítási jogviszonyának fennállásától vagy anyagi helyzetétől függnek.

Állampolgári jogon járó ellátások

Anyasági támogatás

Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal részt vett a terhesgondozáson. Az igényt formanyomtatványon kell benyújtani a szülést követő 180 napon belül a munkáltatóhoz, vagy ha a munkáltató nem rendelkezik családtámogatási kifizetőhellyel, a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságához.

Az anyasági támogatás összege

Az anyasági támogatás összege a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének (2005-ben havi 24700 forint) 225 százaléka.

Gyermekgondozási segély

A gyermekgondozási segély ("gyes") a gyermek harmadik életévéig jár, havi rendszerességgel. A tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek 10. életévének betöltéséig jár a gyes. Agyest a nagyszülő is igényelheti, amennyiben a gyermek az első életévét betöltötte, gondozása, nevelése a szülő háztartásában történik, valamint szülei írásban nyilatkoznak arról, hogy a gyermekgondozási segélyről lemondanak, és egyetértenek a gyermekgondozási segélynek nagyszülő részéről történő igénylésével.

A gyes folyósítása alatt a jogosult szülő nem vállalhat munkát a gyermek egyéves koráig, egyéves kora után pedig csak napi négyórás munkát, illetve időkorlátozás nélküli otthoni munkát (például távmunkát) végezhet. Gyest írásban a területileg illetékes Magyar Államkincstár kirendeltségénél lehet igényelni. Összege megegyezik a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb öszszegével.

Családi pótlék

A gyermek születése után családi pótlék is megilleti a családot, amelynek havi összege 2005. január 1-jétől

– egygyermekes család esetén 5100 forint,

– egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 6000 forint,

– kétgyermekes család esetén gyermekenként 6200 forint,

– két gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 7200 forint,

– három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 7800 forint,

– három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 8400 forint.

A kormány tervei szerint azonban 2006. január 1-jétől várhatóan duplájára emelkedik a családi pótlék összege.

A családi pótlék igénylése

A családi pótlék formanyomtatványon a Magyar Államkincstár illetékes igazgatóságánál igényelhető.

A biztosított szülőt megillető ellátások

Családi adókedvezmény

Családi adókedvezmény adóköteles jövedelem esetén vehető igénybe, azaz a szülőnek olyan jövedelemmel kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi az adókedvezmény levonását a személyi jövedelemadóból. A családi adókedvezmény mértéke 2005-ben egygyermekes családoknál havi 3000 forint, kétgyermekes családoknál gyermekenként havi 4000 forint, míg három- és többgyermekes családoknál gyermekenként havi 10 000 forint. A kormány tervei szerint a családi adókedvezményt 2006. január 1-jétől megszüntetik az egy- és kétgyermekes családok esetében, és korlátozzák a három- és többgyermekes családoknál.

A terhességi-gyermekágyi segély

A terhességi-gyermekágyi segély annak a kismamának jár, aki a gyermeke születését megelőző két évben legalább 180 napig biztosított volt, és a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl táppénz, illetőleg baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül. A180 napba beszámítják a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának idejét, valamint a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét is.

A terhességi-gyermekágyi segély időtartama

A kismamát terhességi-gyermekágyi segély maximum 168 napig illeti meg.

Amikor nem jár terhességi-gyermekágyi segély

Nem jár terhességi-gyermekágyi segély annak a kismamának, aki a szülési szabadság ideje alatt teljes keresetét megkapja, vagy ha bármilyen díjazás ellenében (kivéve a szerzői díjat vagy az szja alól mentesített tiszteletdíjat) munkát végez.

A terhességi-gyermekágyi segély mértéke

A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70 százaléka.

A segély igénylése

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt a társadalombiztosítási kifizetőhellyel rendelkező munkáltatónál, ha nincs ilyen, a Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatósága illetékes igazgatóságánál, illetőleg a vállalkozásszékhelye szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál kell benyújtani.

A gyermekgondozási díj ("gyed")

A terhességi-gyermekágyi segély 168 napos időtartamának lejártát követően gyed igényelhető a gyermek kétéves koráig. Gyedet bármelyik szülő igényelhet a saját háztartásában élő gyermeke után. További feltétele, hogy a gyed igénylését megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, illetőleg a gyermeket szülő nő esetén a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt. Ha a gyermeket szülő nő a gyed igénylésekor már nem biztosított, jogosult lehet akkor is, ha a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt szűnt meg, feltéve hogy ezen jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett, és a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt.

Amikor nem jár gyed

Nem jár gyed annak a szülőnek, aki ezen időszak alatt munkát végez és díjazásban részesül (kivéve a szerzői díjat), valamilyen jogcímen teljes keresetében részesül, egyéb rendszeres pénzbeli ellátásban részesül, gyermekét bölcsődébe vagy bármely más napközbeni ellátást biztosító intézménybe helyezte el. Hangsúlyozandó, hogy szemben a gyessel, a gyed időtartama alatt még napi négyórás munkaviszony sem létesíthető.

A gyed összege

A gyed összege a naptári napi átlagkereset 70 százaléka, de 2005-ben maximum 83000 forint (ezt az összeghatárt minden év elején felülvizsgálják).

A gyed igénylése

A gyed formanyomtatványon a munkáltatónál, illetőleg a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál igényelhető.

A gyermek második életévének betöltését követően a szülő gyest igényelhet, a fentiekben leírt feltételek mellett.

Gyermekápolási táppénz

Táppénzre az jogosult, aki a biztosítás fennállása alatt, vagy annak megszűnését követő 3 napon belül keresőképtelenné válik, és a jogszabályok értelmében meghatározott mértékű egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett. Keresőképtelenségnek minősül, azaz táppénzre jogosít fel, ha az anya a kórházi ápolás alatt álló, egyévesnél fiatalabb gyermekét szoptatja, vagy ha a szülő tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermekét ápolja.

Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban:

– egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása, illetőleg ápolása címén a gyermek egyéves koráig,

– egyévesnél idősebb, de háromévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként 84 naptári napon át,

– háromévesnél idősebb, de hatévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként 42,

– egyedülállónak 84 naptári napon át, valamint

– hatévesnél idősebb, de tizenkét évesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként 14,

– egyedülállónak 28 naptári napon át.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. július 15.) vegye figyelembe!

dr. Horváth István
tanszékvezető, habilitált egyetemi docens, ügyvéd
ELTE ÁJK
dr. Bérces Kamilla
munkajogász
 
Dr. Petrovics Zoltán
egyetemi adjunktus
ELTE ÁJK és NKE
dr. Kártyás Gábor
habilitált egyetemi docens
PPKE JAK
dr. Takács Gábor
ügyvezető
Opus Simplex
dr. Monzák-Magyar Éva
munkajogász
 

Olvasócentrikus tartalom

„Az olvasó kérdez, a szerkesztő válaszol” évszázados műfaját mi kizárólagossá tettük. A honlapon fellelhető tartalmat a Google-hoz hasonló egyszerűen használható keresőrendszerrel láttunk el.

8330 oldalnyi terjedelem

A honlap mögött több mint 8330 A4-es oldalnyi munkaügyi „okosság” van. 2008 óta 4946 olvasói kérdésre 4946 választ adtak szakértőink.

Sokoldalú keresőrendszer

8330 oldalnyi terjedelmet csak „okos” keresővel lehet feltárni. Szerkesztőink a jellemző tartalom alapján címkézik a cikkeket – e láthatatlan címkék is segítik olvasóinkat a megfelelő tartalom megtalálásában.

7 napos válaszadási garancia

Még a 8330 oldalnyi terjedelem sem garancia arra, hogy egy egyedi munkaügyi problémára választ találjanak előfizetőink – viszont a honlap főoldalán feltett kérdéseikre 7 napon belül választ adnak szerkesztőink e-mailben.

Nem csak munkaügy – adózás és társadalombiztosítás is

Szerzőink a válaszadásnál a munkaügyi vonatkozásokon túl kitérnek a kérdések adózási vonatkozásaira is (ha vannak), azért, mert meggyőződésünk, hogy ezzel is az előfizetőink pénzügyi eredményességét szolgáljuk.

Szerkesztőink vezető munkaügyi szakemberek

17 éve főszerkesztője a lapnak dr. Horváth István, aki kiemelkedő képességű szerkesztői-szerzői csapattal küzdött meg eddig a 4946 olvasói kérdéssel.

Szakképzési munkaszerződés - a lehetséges időtartam

Az Szkt. 83. §-ának (2) bekezdése szerint "szakképzési munkaszerződés a szakirányú oktatásban részt vevő tanulóval, illetve a képzésben részt vevő személlyel köthető
a) a...

Tovább a teljes cikkhez

Hallgatói munkaszerződés-kötés - nem a duális képzéstől függ

Az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a hallgató hallgatói munkaszerződés alapján végezhet munkát a duális képzés képzési ideje alatt külső vagy belső gyakorlóhelyen,...

Tovább a teljes cikkhez

Szabadság elszámolása hosszabb teljes munkaidőben

Portásokat alkalmazunk heti 45 órás bejelentéssel. A beosztás szerinti napokon 12 órát dolgoznak. A szabadságot a beosztás szerinti napokon a beosztás szerinti órában számoljuk el. Egy...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Polgármesteri és képviselő-testületi mandátum lejárta

2024 júniusában egy időben kerül sor az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra, azonban a polgármester és a képviselő-testület mandátuma 2024 októberéig tart....

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusbér - sávok és csökkenthetőség

A 2024. évi tanárbéremelés érdekében az 1615/2023. Korm. határozat 6. pontja így rendelkezik: "a kormány felkéri a nem állami fenntartású köznevelési intézmények, valamint a Gyvt....

Tovább a teljes cikkhez

Rendszeres változás a délutáni műszakpótlékra jogosultságnál

A Gyvt. 15. §-ának (10) bekezdése szerinti, ún. "délutáni műszakpótlék" szabályának alkalmazása során a "rendszeres változás" meghatározásakor alkalmazható-e az Mt....

Tovább a teljes cikkhez

Online változat

Nyomtatott változat

Egyedi adathordozó

7 napon belüli válaszadás

Plusz kreditpontok díjmentesen

Tematikus videók

Céginformáció (feketelista.hu)

Online változat

A Munkaügyi Levelek jelen online változata (előfizetés) két alapfunkciót lát el: a főoldalon található kereső segítségével kereshetővé teszi a honlap 2008 óta megjelent teljes tartalmát; az ugyanott található kérdezőmező segítségével pedig kérdés intézhető a szerkesztőséghez. Az online változat tartalma 2-3 hetente bővül a nyomtatott lapként megjelenő – azzal teljesen egyező – tartalommal. Az online változatban is kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol szerkezetben találhatók a cikkek, jelenleg összesen 4946 cikk (kérdés-válasz). A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Nyomtatott változat

A Munkaügyi Leveleket a hatályos munkaügyi szabályozásnak megfelelő igény hívta életre. A 2-3 hetente ma is megjelenő nyomtatott változat tartalma kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol logikára épül fel. Tartalomjegyzékét az olvasói kérdések képezik, melyek rövid címmel vannak ellátva – így a lap tartalma akár egy perc alatt áttekinthető. A nyomtatott változat (előfizetés) tartalmával folyamatosan bővül az azzal tartalmilag egyező jelen online változat. A lap első száma 2008. május 19-én jelent meg, legfrissebb lapszáma az 258-ik lapszám, amely az 4946-ik cikkel zárul. A szerkesztőség tagjait lásd itt. A nyomtatott változat
címlapja itt 
Munkaügyi Levelek legfrissebb szám
látható.
A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Egyedi adathordozó

A Munkaügyi Levelek teljes tartalma megjelenik minden naptári évet követő első negyedévben, melyet a lap előfizetői az előfizetés jogán (igénylés esetén) kapnak meg egyedi adathordozón lévő alkalmazás formájában.
Az alkalmazás mindig a 2008. május 19-én megjelent első lapszámtól a legutolsó naptári év decemberéig bezárólag tartalmazza valamennyi cikket, amely ebben az időintervallumban megjelent. Az alkalmazás tartalma így mindig az utolsó hozzáfűzött naptári év tartalmával bővül. Az alkalmazás egyszerű keresővel van ellátva, amelynek segítségével ugyanúgy kereshető a Munkaügyi Levelek tartalma, mint annak online változatáé. .
Az alkalmazás futtatásához szükséges rendszerkövetelmények:
minimális hardverigény: optikai meghajtóval rendelkező számítógép, minimum 500 MB szabad tárhely, az operációs rendszer Windows 7 vagy annál magasabb verzió. Az alkalmazás indítása után csak a képernyőn megjelenő utasításokat kell követni.

7 napon belüli válaszadás

Előfizetőink számára nyújtott személyi szolgáltatás, amely során egyedi munkaügyi kérdéseikre, problémáikra 7 naptári napon belül e-mailben írásos választ kapnak szerkesztőinktől. A szolgáltatás igénybevételéhez lásd: Tudnivalók kérdezőknek.

Plusz kreditpontok díjmentesen

A könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő és mérlegképes könyvelő előfizetőink társhonlapunkon, a kotelezotovabbkepzes.hu-n díjmentesen szerezhetnek újabb kreditpontokat a honlap tananyagainak megtekintésével. A kotelezotovabbkepzes.hu használata előzetes regisztrációhoz kötött, amely a személyes e-mail-cím megadásával elvégezhető a https://kotelezotovabbkepzes.hu/ regisztracio/ oldalon a tananyagok megtekintése előtt.

Tematikus videók

Így működik az eÁFA-rendszer 2024-től Megnézem

Számviteli változások 2024 Megnézem

Az adótörvények 2024. évi változásai Megnézem

Összes korábbi konferenciánk videón Megnézem

Céginformáció (feketelista.hu)

A feketelista.hu 10 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó öt évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket.
Megnézem