×

Informatikai program vállalkozóknak

     

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. május 15.) vegye figyelembe!

Megjelent A Munkaadó Lapja 87. számában (2005. május 15.)
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) fél éve indította el informatikai programját, az úgynevezett MyWeb projektet, amelynek keretében – szakmai partnerek bevonásával – a piacon egyedülálló informatikai szolgáltatáscsomagot kínál a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. A cégek élénken érdeklődtek, noha a tapasztalatok azt jelzik, hogy néhányan még nem ismerték fel az informatika által nyújtott lehetőségeket. Szakértők úgy vélik, a vállalkozások versenyképességét informatikai infrastruktúrájuk fejlesztése nagyban befolyásolja.

2005 – a szélessávú kapcsolat éve

A program szolgáltatása kiterjed mind az induló, mind a gazdasági és piaci megerősödésre képes kis- és középvállalkozások (kkv) strukturált támogatására – mondta el Bóna Ákos, az MVA informatikai programjáért felelős vezetője. Acél az, hogy minél több kkv rendelkezzék internet-hozzáféréssel, saját honlappal, s olyan tartalomszolgáltatással, amely versenyképesebbé teszi a gazdálkodókat.

Lépéshátrányban a honi cégek

A gazdasági kormányzat és az Európai Unió célkitűzései sorában az információs társadalom megerősítése közismert. Az is egyértelmű, hogy a hazai kisvállalkozói szféra versenyképességének javítása elképzelhetetlen a szektor informatikai fejlesztésének támogatása nélkül. A program kidolgozása során a szükséges technikai, informatikai és egyéb szakmai feltételek megteremtése érdekében több szakmai partnert is bevontak a munkába. Köztük az Interware Rt.-t, amely a program szélessávú internetszolgáltatója, illetve az ElGreco Kft.-t, amely a MyWeb program fejlesztője és üzemeltetője.

Fontos szempont volt az is, hogy a program a gazdasági kormányzat e témában elindított pályázataihoz illeszkedjen. Ennek köszönhetően az MVA a kor igényeit kielégítő internetes megjelenést tud nyújtani a magyarországi kis- és középvállalkozások számára.

Bóna Ákos emlékeztetett rá, hogy a hazai kkv-k informatikai ellátottsága nagyon elmaradott Európa más országaihoz képest, s ez rontja piaci esélyeiket. Bár az érintettek nagyobb hányada már rendelkezik számítógéppel, az internethez való hozzáférés, illetve a saját honlap megléte még elenyésző.

György Tibor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) hírközlési és informatikai osztályának titkára szintén azon a véleményen van, hogy a hazai vállalkozásoknak még sokat kell tenniük informatikai felzárkózásuk érdekében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáselemzési Intézetének (MKIK GVI) nemrég készült felméréséből szintén az derül ki, hogy a biztató jelek ellenére még számos téren megfigyelhető a magyar vállalkozások lemaradása. A – Tóth István János kutatásvezető irányításával végzett – felmérés megállapítja, hogy a magyar cégek internethez való hozzáférésében javulás figyelhető meg az utóbbi években. Míg 2000-ben a magyar vállalatok csupán 28 százaléka érte el a világhálót, addig 2003-ban már a 64 százalékuk. 2004-ben a középvállalkozások 89, a kicsik 80 és a mikrovállalkozások 58 százaléka kapcsolódott a világhálóra. Ugyanezen cégek körében a számítógéppel való ellátottság még ennél is kedvezőbb képet mutat: 2003-ban a közepes cégek túlnyomó többsége (95 százaléka), a kisebbek 93 és a mikrovállalkozások 80 százaléka rendelkezett számítógéppel. Ezzel együtt a hazai munkáltatók még mindig a "sor végén" kullognak az információs és kommunikációs technológiák alkalmazása terén az európai országokhoz képest. Az EU-hoz újonnan csatlakozó országok átlagában 2003 végén a cégek 73 százaléka, míg az Európai Unió korábbi 15 tagállamában, 2002-ben átlagosan a vállalkozások 85 százaléka fért hozzá a világhálóhoz.

Magyarországon a korábbi évekhez képest nőtt a saját honlappal rendelkező vállalatok száma. Az internet-hozzáféréssel bíró, legalább egy embert foglalkoztató hazai cégek 30 százaléka, összesen mintegy 38 ezer vállalat jelent meg a világhálón 2004-ben.

A kutatásból az derül ki, hogy saját bevallásuk alapján a vállalatok 74,6 százaléka használja az internetet az ügyfelek kiszolgálására, 71,1 százaléka reklámra, illetve marketingre. Ha azonban nem a vállalatvezetők saját bevallását veszik alapul, hanem objektív mércékre támaszkodnak, akkor kedvezőtlenebb a kép.

Az MKIK GVI felmérése megállapítja, hogy a vizsgált honlapok többsége elsősorban a céggel való kapcsolatfelvételt és -tartást segíti elő. A webes értékesítés terén azonban még rengeteg a kihasználatlan lehetőség. A vállalati honlapok elenyésző része – mindössze körülbelül 4 százaléka – teremt lehetőséget a termékek webshopon keresztül történő megvásárlására, illetve on-line rendelésre.

Technikai színvonal

A vizsgálatokból kiderül, hogy a cégek a honlapjaikon elsősorban elérhetőségeiket tüntetik fel, bár a felmérésbe bevont vállalatok (összesen 206) 4 százalékánál nem jelezték, hogy mi a címük. A weboldalak csaknem egyharmada kizárólag magyarul "tud". Idegen nyelv használatára a honlapok 68 százalékánál volt lehetőség. Angolul a honlapok 58, németül pedig 34 százaléka volt olvasható. Egyszerre angolul és németül csak a honlapok 32 százalékát lehetett elérni.

Teljes körű céginformációk a honlapok kis hányadánál lelhetők fel. Fontos tényező továbbá, hogy az oldalakon milyen módon támogatják az értékesítést. Bár a termékekről jó néhány fénykép, illetve műszaki leírás található, árlista csak elvétve található. Webshop és on-line rendelési lehetőség csupán az oldalak 4 százalékánál áll a vásárlók rendelkezésére. Ezek elérése ráadásul nehézkes, mivel gyakran 4-5 kattintás is szükséges ahhoz, hogy a főoldalról a rendelési felülethez érjen az érdeklődő.

A honlapok technikai színvonala szintén sok kívánnivalót hagy maga után. Aweblapok nagy része kizárólag egyszerű, statikus oldalakat tartalmaz, s az interakcióra alkalmas elemeket – például a böngészést, az automatizált rendelést – csak kevés helyen lehet felfedezni. Az oldalak mintegy harmadát a kutatást megelőző 100 napon belül frissítették utoljára, s a honlapok negyedét a felmérést megelőző két évben egyáltalán nem tartották karban.

Előképzettség nélkül

Megállapítható az is, hogy az internet- és az e-mail-használat elsősorban a cégek méretével áll összefüggésben. A nagyobb társaságoknál gyakoribb (81 százalék), a kisebbek körében pedig ritkább (35 százalék), hogy saját honlapjuk legyen. A kisebb és közepes méretű cégek ez irányú lemaradása negatívan hat versenyképességükre, s talán nem véletlen, hogy nem képesek nagyobb vállalkozássá fejlődni. Erre utal az is, hogy a jobb eredményeket produkáló cégeknél gyakoribb az internetelérhetőség, illetve a saját honlap.

Bóna Ákos az MVA informatikai projektjéről elmondta, hogy ez több részből áll. Lehetőség van az interneten történő egyéni megjelenést támogató MyWeb program igénybevételére, amelynek segítségével a vállalkozó egyszerűen létrehozhatja és karbantarthatja saját weblapját különösebb előképzettség nélkül.

Mód van szélessávú internetkapcsolat létesítésére. A kedvezményes ADSL kiépítése szintén része a szolgáltatásnak. Acsomag alkotóelemeinek pontos kidolgozása során az MVA arra törekedett, hogy a vállalkozók előnyös anyagi feltételekkel vehessék igénybe az egyes szolgáltatásokat. A MyWeb csomag éves díja 19200 forint, plusz áfa. Aki azonban már tavaly december 31-ig megrendelte, annak nem kellett előfizetési díjat fizetnie. A díjfizetés idén január elsejétől kezdődött. Aszélessávú ADSL kapcsolatot a múlt év december 31-ig szintén ingyenesen vehették igénybe az érdeklődők. Január elsejétől a havidíjak 8900-tól 50 ezer forintig (plusz áfa) terjednek attól függően, hogy az előfizető mekkora sávszélességre tart igényt. Egy 50 ezer forintos csomag lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 10 felhasználó is használja a rendszert, miközben nem romlik a minőség. Az ADSL internetkapcsolat árai egyéves szerződés esetén érvényesek, a használathoz szükséges tartalom (e-mail címek, tárhelyek) a MyWeb csomag része.

Az alapcsomag tartalmazza a honlapkezelő modult, amely egy sokoldalú honlapkarbantartó egység. A levelezőprogram használata révén lehetőség nyílik a céges és magánlevelezés lebonyolítására. A névjegyzékmodul saját címtárként, címjegyzékként működik. Anaptárprogram pedig a határidőnapló funkcióit ellátó részegység. Az alapmodul az egyéni igényeknek megfelelően tovább bővíthető. A program egyes elemei külön is igényelhetőek.

Bóna Ákos szerint az árak kedvezőek, hiszen napjainkban egy átlagos honlap elkészítésének költségei minimum 200-300 ezer forintra rúgnak, de előfordul ennél jóval magasabb ár is. A MyWeb csomag előnye az is, hogy használata során nem merülnek fel egyéb költségek – például nincsen szükség rendszergazdára -, mivel a kialakított honlapot a felhasználó egyszerűen tudja aktualizálni, karbantartani. Az sem mellékes, hogy az MVA-program keretében az Interware mindenkori piaci díjaihoz képest csökkentett árakat érvényesítenek. Előny az is, hogy az érintett vállalkozó nem több helyről kapja meg az igényelt szolgáltatásokat és azok számláit, hanem egy céggel áll kapcsolatban.

Korbuly Zsolt vállalkozó, az Innologistic Kft. ügyvezetője elmondta: már tavaly decemberben megrendelte a MyWeb csomagot. Cége szállítmányozással, logisztikai tevékenységgel foglalkozik, s munkájuk során nagy hasznukra van a szélessávú internetkapcsolat. Bár egyelőre csak néhány alkalmazottal tevékenykednek, de a tervek között szerepel a vállalkozás bővítése. Ennek érdekében pedig elengedhetetlen a piaci ismertség szélesítése. A saját honlap elkészítésével lehetőség nyílik arra, hogy a világhálón böngészők őket is megtalálják, s megismerhessék a cég tevékenységét.

Egyszerű kezelhetőség

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozók egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak a MyWeb iránt – mondja Bóna Ákos programvezető. A kis- és középvállalkozók nagy része már régóta szeretne megjelenni a világhálón, de ennek nem voltak meg a megfelelő feltételei, keretei. Az informatikai program elindításával most jó lehetőség kínálkozik erre.

Minden jel arra utal, hogy 2005 a szélessávú internetkapcsolat éve lesz. Az ADSL és a kábelpiac között igazi verseny indulhat el, hiszen mindkét szélessávú szolgáltatás sávszélességei duplájára nőttek az elmúlt év végén. A Matáv – a kábelpiaci trendekre reagálva – forgalomarányos ADSL-szolgáltatás bevezetését tervezi társszolgáltatóin keresztül.

Bóna Ákos végezetül elmondta: a jelenleg elindított program olcsó díjai miatt a vállalkozók további kedvezményt nem vehetnek igénybe. Ha azonban a mostani csomag elemei nem elégségesek az adott vállalkozó számára, vannak további lehetőségek. Elképzelhető például az, hogy egy komolyabb honlap elkészítését az állam 40 százalékos forrásbevonással támogatja. Ez azonban csak a weblap elkészítésére vonatkozik, az üzemeltetésére már nem. A MyWeb programot eközben az igényeknek megfelelően fejlesztik tovább. Szó lehet mások mellett az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséről is, de konkrét tervek még nem születtek erről. A szándékok között szerepel, hogy a program részeként olcsó számítógépekhez lehessen hozzájutni, illetve magas színvonalú vírusvédelmet alakítsanak ki az internetes hozzáférés során.

Az MVA informatikai programjáról bővebben a www.mvanet.hu oldalon lehet olvasni.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. május 15.) vegye figyelembe!

dr. Horváth István
tanszékvezető, habilitált egyetemi docens, ügyvéd
ELTE ÁJK
dr. Bérces Kamilla
munkajogász
 
Dr. Petrovics Zoltán
egyetemi adjunktus
ELTE ÁJK és NKE
dr. Kártyás Gábor
habilitált egyetemi docens
PPKE JAK
dr. Takács Gábor
ügyvezető
Opus Simplex
dr. Monzák-Magyar Éva
munkajogász
 

Olvasócentrikus tartalom

„Az olvasó kérdez, a szerkesztő válaszol” évszázados műfaját mi kizárólagossá tettük. A honlapon fellelhető tartalmat a Google-hoz hasonló egyszerűen használható keresőrendszerrel láttunk el.

8330 oldalnyi terjedelem

A honlap mögött több mint 8330 A4-es oldalnyi munkaügyi „okosság” van. 2008 óta 4946 olvasói kérdésre 4946 választ adtak szakértőink.

Sokoldalú keresőrendszer

8330 oldalnyi terjedelmet csak „okos” keresővel lehet feltárni. Szerkesztőink a jellemző tartalom alapján címkézik a cikkeket – e láthatatlan címkék is segítik olvasóinkat a megfelelő tartalom megtalálásában.

7 napos válaszadási garancia

Még a 8330 oldalnyi terjedelem sem garancia arra, hogy egy egyedi munkaügyi problémára választ találjanak előfizetőink – viszont a honlap főoldalán feltett kérdéseikre 7 napon belül választ adnak szerkesztőink e-mailben.

Nem csak munkaügy – adózás és társadalombiztosítás is

Szerzőink a válaszadásnál a munkaügyi vonatkozásokon túl kitérnek a kérdések adózási vonatkozásaira is (ha vannak), azért, mert meggyőződésünk, hogy ezzel is az előfizetőink pénzügyi eredményességét szolgáljuk.

Szerkesztőink vezető munkaügyi szakemberek

17 éve főszerkesztője a lapnak dr. Horváth István, aki kiemelkedő képességű szerkesztői-szerzői csapattal küzdött meg eddig a 4946 olvasói kérdéssel.

Szakképzési munkaszerződés - a lehetséges időtartam

Az Szkt. 83. §-ának (2) bekezdése szerint "szakképzési munkaszerződés a szakirányú oktatásban részt vevő tanulóval, illetve a képzésben részt vevő személlyel köthető
a) a...

Tovább a teljes cikkhez

Hallgatói munkaszerződés-kötés - nem a duális képzéstől függ

Az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a hallgató hallgatói munkaszerződés alapján végezhet munkát a duális képzés képzési ideje alatt külső vagy belső gyakorlóhelyen,...

Tovább a teljes cikkhez

Szabadság elszámolása hosszabb teljes munkaidőben

Portásokat alkalmazunk heti 45 órás bejelentéssel. A beosztás szerinti napokon 12 órát dolgoznak. A szabadságot a beosztás szerinti napokon a beosztás szerinti órában számoljuk el. Egy...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Polgármesteri és képviselő-testületi mandátum lejárta

2024 júniusában egy időben kerül sor az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra, azonban a polgármester és a képviselő-testület mandátuma 2024 októberéig tart....

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusbér - sávok és csökkenthetőség

A 2024. évi tanárbéremelés érdekében az 1615/2023. Korm. határozat 6. pontja így rendelkezik: "a kormány felkéri a nem állami fenntartású köznevelési intézmények, valamint a Gyvt....

Tovább a teljes cikkhez

Rendszeres változás a délutáni műszakpótlékra jogosultságnál

A Gyvt. 15. §-ának (10) bekezdése szerinti, ún. "délutáni műszakpótlék" szabályának alkalmazása során a "rendszeres változás" meghatározásakor alkalmazható-e az Mt....

Tovább a teljes cikkhez

Online változat

Nyomtatott változat

Egyedi adathordozó

7 napon belüli válaszadás

Plusz kreditpontok díjmentesen

Tematikus videók

Céginformáció (feketelista.hu)

Online változat

A Munkaügyi Levelek jelen online változata (előfizetés) két alapfunkciót lát el: a főoldalon található kereső segítségével kereshetővé teszi a honlap 2008 óta megjelent teljes tartalmát; az ugyanott található kérdezőmező segítségével pedig kérdés intézhető a szerkesztőséghez. Az online változat tartalma 2-3 hetente bővül a nyomtatott lapként megjelenő – azzal teljesen egyező – tartalommal. Az online változatban is kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol szerkezetben találhatók a cikkek, jelenleg összesen 4946 cikk (kérdés-válasz). A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Nyomtatott változat

A Munkaügyi Leveleket a hatályos munkaügyi szabályozásnak megfelelő igény hívta életre. A 2-3 hetente ma is megjelenő nyomtatott változat tartalma kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol logikára épül fel. Tartalomjegyzékét az olvasói kérdések képezik, melyek rövid címmel vannak ellátva – így a lap tartalma akár egy perc alatt áttekinthető. A nyomtatott változat (előfizetés) tartalmával folyamatosan bővül az azzal tartalmilag egyező jelen online változat. A lap első száma 2008. május 19-én jelent meg, legfrissebb lapszáma az 258-ik lapszám, amely az 4946-ik cikkel zárul. A szerkesztőség tagjait lásd itt. A nyomtatott változat
címlapja itt 
Munkaügyi Levelek legfrissebb szám
látható.
A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Egyedi adathordozó

A Munkaügyi Levelek teljes tartalma megjelenik minden naptári évet követő első negyedévben, melyet a lap előfizetői az előfizetés jogán (igénylés esetén) kapnak meg egyedi adathordozón lévő alkalmazás formájában.
Az alkalmazás mindig a 2008. május 19-én megjelent első lapszámtól a legutolsó naptári év decemberéig bezárólag tartalmazza valamennyi cikket, amely ebben az időintervallumban megjelent. Az alkalmazás tartalma így mindig az utolsó hozzáfűzött naptári év tartalmával bővül. Az alkalmazás egyszerű keresővel van ellátva, amelynek segítségével ugyanúgy kereshető a Munkaügyi Levelek tartalma, mint annak online változatáé. .
Az alkalmazás futtatásához szükséges rendszerkövetelmények:
minimális hardverigény: optikai meghajtóval rendelkező számítógép, minimum 500 MB szabad tárhely, az operációs rendszer Windows 7 vagy annál magasabb verzió. Az alkalmazás indítása után csak a képernyőn megjelenő utasításokat kell követni.

7 napon belüli válaszadás

Előfizetőink számára nyújtott személyi szolgáltatás, amely során egyedi munkaügyi kérdéseikre, problémáikra 7 naptári napon belül e-mailben írásos választ kapnak szerkesztőinktől. A szolgáltatás igénybevételéhez lásd: Tudnivalók kérdezőknek.

Plusz kreditpontok díjmentesen

A könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő és mérlegképes könyvelő előfizetőink társhonlapunkon, a kotelezotovabbkepzes.hu-n díjmentesen szerezhetnek újabb kreditpontokat a honlap tananyagainak megtekintésével. A kotelezotovabbkepzes.hu használata előzetes regisztrációhoz kötött, amely a személyes e-mail-cím megadásával elvégezhető a https://kotelezotovabbkepzes.hu/ regisztracio/ oldalon a tananyagok megtekintése előtt.

Tematikus videók

Így működik az eÁFA-rendszer 2024-től Megnézem

Számviteli változások 2024 Megnézem

Az adótörvények 2024. évi változásai Megnézem

Összes korábbi konferenciánk videón Megnézem

Céginformáció (feketelista.hu)

A feketelista.hu 10 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó öt évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket.
Megnézem