×

Fejvadászok piaca

     

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. július 15.) vegye figyelembe!

Megjelent A Munkaadó Lapja 65. számában (2003. július 15.)
A fejvadászcégek első hírnökei mindössze bő évtizede jelentek meg Magyarországon, ám azt követően jelentős szereplőivé váltak a tanácsadói piacnak. Noha a verseny az évek során megrostálta soraikat, azonban számosan megőrizték, sőt megerősítették piaci pozíciójukat. A közép- és a felső vezetők felkutatásával foglalkozó fejvadászok tevékenysége iránt stabil megrendelői igény mutatkozik, igaz: e tanácsadók – felkínált szolgáltatásaik szerint – egyre inkább specializálódnak.

A tanácsadók sajátos szegmensét képviselő fejvadászokra jellemző, hogy önmaguk meghatározásakor a vezetési tanácsadási profilt hangsúlyozzák. Tevékenységük azonban ennél lényegesen specializáltabb, hiszen arra szakosodnak, hogy célzottan keressenek a munkaerőpiacra "kiajánlható", kvalifikált szakembereket. Általában a menedzserek közvetítésében vállalnak szerepet, de a ranglétra alacsonyabb fokain tevékenykedő beosztottak kiválasztásával nem foglalkoznak.

Tudatos karrierépítés

Az első, úgynevezett fejvadászcég tizennégy évvel ezelőtt alakult meg Magyarországon. A Manager Contact létrehozója Pintér Zsolt, aki ma a Horton International égisze alatt tevékenykedik, s fejvadászként és karrierszakértőként egyaránt tekintélyre tett szert. Véleménye szerint az elmúlt években megszaporodott, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégek ugyancsak előszeretettel nevezik magukat fejvadásznak, holott tevékenységi körük erre nem hatalmazná fel őket.

Hasonlóképpen a mind több on-line munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég sem nevezheti magát fejvadásznak, bár kétségtelen, hogy jelenlétük elengedhetetlen a piacon. S bár a fejvadászcégek is kihasználják az internet adta lehetőségeket, a diszkrét személyes kapcsolatok ápolására a világháló nem igazán alkalmas.

A karrier-tanácsadó kifejtette: a nemzetközi piacon head hunter, vagy más néven executive search fogalmakkal jelölt cégek kizárólag közép- vagy felső szintű vezetők felkutatásával foglalkoznak, s általában a multinacionális cégek megbízásai alapján. A pontosan meghatározott igények kielégítésére – adatbázisukat és személyes kapcsolataikat is felhasználva – széles körű kutatást végeznek. E tevékenységbe azonban nem fér bele például a titkárnők kiajánlása vagy a raktárosok kiközvetítése. Ugyanakkor a tudatos karrierépítés elvét is képviselik. Ez már csak azért is szükséges, hiszen még mindig fellelhető az a – közvetlenül a rendszerváltás után jellemző – szemlélet, miszerint a hirtelen magukra maradt munkaadók és munkavállalók az államtól várták gondjaik megoldását.

 

Etikai normák

A vezetési tanácsadás – amelyből a fejvadászat kinőtt – közel nyolcvanéves múltra tekinthet vissza a világon, s a fejlett országokban a gazdaság innovációjának egyik fokmérőjévé vált – tájékoztatott Hetyey Sándor, a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) főtitkára. A fejvadászat azonban csak az egyik funkcionális területe a tanácsadásnak, mellette még ismert a stratégiai, a szervezetfejlesztési, a marketing, a pénzügyi, az informatikai, a termelési, a minőségügyi, illetve a személyzeti tanácsadás, valamint a tevékenységkiszervezés, az úgynevezett outsourcing.

A VTMSZ-t – az összefogás és az érdekképviselet okán – 1990-ben 18 tanácsadó cég alapította. A szövetség létrehozását ugyanakkor a piacbővülés miatti anomáliák kivédésének az igénye is sürgette. Felvetődött ugyanis annak a lehetősége, hogy a tevékenység szabályozatlansága miatt esetleg visszaélnek a tanácsadó elnevezéssel. Ma a tagszervezetek száma hetven, és rangos nemzetközi elismerés is övezi a szövetség munkáját, amit fémjelez az is, hogy megszerezték a Bejegyzett Menedzsment Tanácsadó (Certified Management Consultant – CMC) cím hazai adományozásának jogát, amely a vezetési tanácsadók nemzetközileg elismert minősítése.

A szövetség – ahová kizárólag a szigorú szakmai és etikai követelményeknek megfelelő cégek jelentkezhetnek – egyféle szűrőrendszert is képvisel. E célból a szervezet az etikai panaszok kezelését is felvállalta. Ha a tanácsadás nyugat-európai trendjének és a hazai prognózisoknak hinni lehet, a vezetési tanácsadás további növekedés előtt áll. Ez azonban nem feltétlenül jár majd együtt a piaci szereplők számának gyarapodásával. A szervezetnek kiemelt célja, hogy nívós fórumokat teremtsen a kapcsolatépítésre, hatásos érdekképviseletet folytasson, s mindezt megfelelő PR-tevékenységgel kommunikálja.

Hetyey Sándor elmondta: a szövetség nem foglalkozik azzal, hogy úgynevezett toplistát állítson össze a vezetési tanácsadással, vagy éppen a klasszikus fejvadászattal foglalkozó cégek között. Ez utóbbiak száma amúgy is rendkívül kevés, összesen 8-10. Felkészültségük, tevékenységük azonban magasan minősített.

Előtérben a humánstratégia

Valójában éppen a fejvadászcégek tevékenysége vezetett el ahhoz a felismeréshez, hogy a munkahelyi biztonság feltétele a tudatos karrierépítés. Hiszen ha a dolgozó álláshelye megszűnik, vagy létszámleépítés áldozata lesz, akkor megfelelő stratégiával kell rendelkeznie a problémák kezelésére. Ennek egyik eleme, hogy a munkavállalóknak vállalniuk kell az egész életen átívelő tanulást is, ami arra garancia, hogy hosszabb ideig ne maradjanak munka nélkül. A munkaadóknak pedig összefogottabb, célratörőbb emberierőforrás-stratégiát kell kialakítaniuk azért, hogy a megfelelő poszton a megfelelő embert alkalmazhassák, s ne elégedjenek meg azokkal, akiket éppen találnának a meglehetősen hektikus munkaerőpiacon.

A klasszikus fejvadászattal foglalkozó cégek száma limitált a magyar piacon. Pintér Zsolt szerint azonban egyelőre nincs is szükség e 8-10 vállalkozásnál többre. Közismert, hogy a fejvadászok által ajánlott szakemberek magasan képzettek. A közvetítők a megrendelő igényeit teljes mértékben kielégítik, méghozzá úgy, hogy erre garanciát is vállalnak.

 

VTMSZ

A VTMSZ elérhetőségei:

1055 Bp., Szent István körút 11.

Telefon-fax: 302-7681

E-mail: vtmsz.iroda@mail.datanet.hu

Honlap: www.vtmsz.hu.

A CMC-bizottság tagjai:

Csákvári Péter (PQS Magyarország Kft.) peter.csakvari@pqsglobal.com

Fazekas Zsolt (HILL International) fzsolt@hill.hu

Olajos Mariann (Keeper Kft.) olajos@axelero.hu.

Saját adatbázis

A személyzeti tanácsadás, illetve a klasszikus fejvadászat nemcsak a köztudatban, de még a cégek kínálatában is összemosódik – mondja Fazekas Zsolt, a HILL International 1989-ben alakult magyarországi cégének ügyvezetője. Pedig a fejvadász egyértelműen kiemelt célcsoporttal foglalkozik, ritkán dolgozik adatbázisból – ha mégis, akkor az a saját összeállítása -, hirdetést nem alkalmaz, illetve direkt megrendelésre vállal keresést. Ez nagyon pontos és naprakész piaci ismerteteket és rendkívül jó kommunikációs képességeket igényel.

Ma mintegy 300 olyan cég működik az országban, amely munkaerő-kiválasztással foglalkozik, azaz hirdetéseket ad fel, s a jelentkezőkből válogat. E tevékenységet hatvan vállalkozás kizárólagos főprofilként jelöli meg, míg a többi igyekszik több lábon állni, azaz másféle szolgáltatásokat is nyújt, amelyek nem kapcsolódnak szorosan az alaptevékenységhez. Tulajdonképpen mindössze 5-8 azoknak a cégeknek a száma, amelyek a nyugati terminológia szerinti fejvadászattal foglalkoznak.

A HILL International magyarországi cégének profiljába a középszintű vezetők felkutatása is beletartozik, ám e módszer eltér a felső szintű vezetők keresésétől. A HILL International egyébként az elmúlt 12 évben 40 ezer interjút és 13 ezer pszichológiai tesztet készített, s 7500 pályázót mutatott be megrendelőinek. Közülük 2200 személynek találtak megfelelő pozíciót. Tanácsadói létszámuk 9, akik közül hatan rendelkeznek CMC-minősítéssel. Weboldalukat 1998 óta több mint 200 ezren keresték fel.

 

Miért fontos a cmc-minősítés?

A kilencvenes évek elején kiteljesedő privatizáció után a tanácsadói szakma iránt megrendült a bizalom, hiszen – a szolgáltatások iránt megnyilvánuló jelentős kereslet, illetve a tanácsadói oktatás hiányosságai miatt – a viszonylag szűk körű szakma felhígult. Egyebek közt e probléma kezelésére szolgál az egyének szakmai minőségét mérő CMC (Bejegyzett Menedzsment Tanácsadó) cím, amely garantálja, hogy birtokosa minőségi szolgáltatást nyújt.

A szerződés típusa

Többnyire a multinacionális cégek fordulnak fejvadászhoz, amikor menedzsmentjüket bővíteni, kiegészíteni, vagy éppen újjáalakítani kívánják. A szerződéskötést számos személyes konzultáció előzi meg, amelyek során pontosan körvonalazódik az igény.

Kétféle szerződéstípus létezik. Az úgynevezett hard skill, amely magában foglalja a jövendőbeli munkatárs végzettségét, nyelvtudását, tapasztalatát az adott munkakörben. Ez tehát csupa mérhető és megfelelően igazolható tulajdonság összegzése. A soft skill viszont már olyan forma, amely szubjektíven megítélhető tulajdonságokra is kitér, mint például arra, hogy az illető mennyire kreatív, milyen csapatjátékos, mennyire nyitott, milyen a kommunikációs készsége, mennyire kezdeményező – hogy csupán néhány, a megbízó szempontjából fontos igényt említsünk.

A keresést az úgynevezett projektmenedzsment végzi, azonban a tanácsadó mellett ott van az asszisztens és a pszichológus is. Attól függően, hogy milyen munkaerőt keres a megrendelő, a fejvadász esetleg a hirdetés eszközét is "beveti". E módszerhez elsősorban akkor folyamodik a fejvadász, amikor viszonylag általános követelményeket szab a megrendelő, és nagyon sürgős az illető mielőbbi megtalálása. Ez azonban viszonylag ritkán fordul elő, hiszen a fejvadászokat felkereső cégek többsége kivárja az adott posztra leginkább megfelelő pályázót. A megbízók a leggyakrabban éppen a speciális igények teljesítése céljából fordulnak a fejvadászokhoz, abban a reményben, hogy a különleges kívánságokat magas minőségi színvonalon elégítik ki a szolgáltatók.

Árképzési szokások

A fejvadászcégek nem szívesen hozzák nyilvánosságra, hogy egy-egy megbízást mennyiért teljesítenek. Azt azonban nem titkolják, hogy milyen árképzési szokásokat követnek.

E mechanizmus lényege, hogy javadalmazásuk mértékét az elhelyezett személy éves jövedelmének bizonyos százalékában határozzák meg. Az elismert fejvadászok általában 30-35 százalékos "kulccsal" dolgoznak, azonban eltérő módon kérhetik a kialkudott összeget. Némelyek a sikerdíjat három részletben kérik. Az elsőre a munka megkezdésekor tartanak igényt, majd a további részleteket a jelöltek bemutatásakor, illetve a sikeres elhelyezéskor kérik. Mások viszont utólag nyújtják be a számlát a teljes honoráriumra.

A legtöbb fejvadász garanciát is nyújt a megbízóknak. Ennek lényege, hogy ha a fejvadász nem talál bemutatásra alkalmas jelöltet, akkor viszszaadja megrendelőjének az előleget, vagy legalábbis annak egy részét. Megtörténhet viszont az is, hogy a kiválasztott személyről fél éven belül kiderül, hogy alkalmatlan a pozíció betöltésére. Ekkor a tisztességes fejvadász új jelölteket keres – immár térítésmentesen.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. július 15.) vegye figyelembe!

dr. Horváth István
tanszékvezető, habilitált egyetemi docens, ügyvéd
ELTE ÁJK
dr. Bérces Kamilla
munkajogász
 
Dr. Petrovics Zoltán
egyetemi adjunktus
ELTE ÁJK és NKE
dr. Kártyás Gábor
habilitált egyetemi docens
PPKE JAK
dr. Takács Gábor
ügyvezető
Opus Simplex
dr. Monzák-Magyar Éva
munkajogász
 

Olvasócentrikus tartalom

„Az olvasó kérdez, a szerkesztő válaszol” évszázados műfaját mi kizárólagossá tettük. A honlapon fellelhető tartalmat a Google-hoz hasonló egyszerűen használható keresőrendszerrel láttunk el.

8330 oldalnyi terjedelem

A honlap mögött több mint 8330 A4-es oldalnyi munkaügyi „okosság” van. 2008 óta 4946 olvasói kérdésre 4946 választ adtak szakértőink.

Sokoldalú keresőrendszer

8330 oldalnyi terjedelmet csak „okos” keresővel lehet feltárni. Szerkesztőink a jellemző tartalom alapján címkézik a cikkeket – e láthatatlan címkék is segítik olvasóinkat a megfelelő tartalom megtalálásában.

7 napos válaszadási garancia

Még a 8330 oldalnyi terjedelem sem garancia arra, hogy egy egyedi munkaügyi problémára választ találjanak előfizetőink – viszont a honlap főoldalán feltett kérdéseikre 7 napon belül választ adnak szerkesztőink e-mailben.

Nem csak munkaügy – adózás és társadalombiztosítás is

Szerzőink a válaszadásnál a munkaügyi vonatkozásokon túl kitérnek a kérdések adózási vonatkozásaira is (ha vannak), azért, mert meggyőződésünk, hogy ezzel is az előfizetőink pénzügyi eredményességét szolgáljuk.

Szerkesztőink vezető munkaügyi szakemberek

17 éve főszerkesztője a lapnak dr. Horváth István, aki kiemelkedő képességű szerkesztői-szerzői csapattal küzdött meg eddig a 4946 olvasói kérdéssel.

Szakképzési munkaszerződés - a lehetséges időtartam

Az Szkt. 83. §-ának (2) bekezdése szerint "szakképzési munkaszerződés a szakirányú oktatásban részt vevő tanulóval, illetve a képzésben részt vevő személlyel köthető
a) a...

Tovább a teljes cikkhez

Hallgatói munkaszerződés-kötés - nem a duális képzéstől függ

Az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a hallgató hallgatói munkaszerződés alapján végezhet munkát a duális képzés képzési ideje alatt külső vagy belső gyakorlóhelyen,...

Tovább a teljes cikkhez

Szabadság elszámolása hosszabb teljes munkaidőben

Portásokat alkalmazunk heti 45 órás bejelentéssel. A beosztás szerinti napokon 12 órát dolgoznak. A szabadságot a beosztás szerinti napokon a beosztás szerinti órában számoljuk el. Egy...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Törvényi mértéken felül adott szabadság megváltása

Ha a munkavállalónak jutalmul adunk plusz 1 nap fizetett szabadságot a törvényi mértéken felül (mert jól dolgozott), és nem használja fel, felmondás esetén kötelesek vagyunk pénzben...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaidő-beosztás nonstop vendéglátásban

32 éve működő nonstop vendéglátóegység vagyunk. Jó pár éve 24 órás váltásokban dolgoznak munkavállalóink, kéthavi munkaidőkerettel, a napi munkaidő minimum 4 óra, maximum 24...

Tovább a teljes cikkhez

Elszámolás a munkaviszony megszűnésekor

Ha a munkavállalót felmentettük a munkavégzés alól, mikor kell kiadni a kilépő dokumentumait és elutalni a fizetését? Az utolsó munkanapját vagy a felmondási idő leteltét követő...

Tovább a teljes cikkhez

Munkaruha-ellenérték - bérből való levonása munkaviszony megszűnésekor

Társaságunk cafeteria keretében munkaruhát juttat dolgozóinak bizonyos összegben. A munkaruha kihordási idejét egy évben határozta meg. A cafeteriaszabályzat szerint időarányosan...

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusilletmény-megállapítás és a munkáltatói mérlegelés

Pedagógusok illetményének megállapításánál kötelező beépíteni a 3 évenkénti szakmai gyakorlati idő okán adható 2,5%-os emelést azoknál, akik 2023 decemberében a garantált...

Tovább a teljes cikkhez

Többlettanítási díj az átfedési időre

A Púétv. 130. §-a szerinti átfedési időre járó többlettanítási díj helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget kérni. Jár-e az átfedési időre díjazás azoknak az...

Tovább a teljes cikkhez

Polgármesteri és képviselő-testületi mandátum lejárta

2024 júniusában egy időben kerül sor az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra, azonban a polgármester és a képviselő-testület mandátuma 2024 októberéig tart....

Tovább a teljes cikkhez

Pedagógusbér - sávok és csökkenthetőség

A 2024. évi tanárbéremelés érdekében az 1615/2023. Korm. határozat 6. pontja így rendelkezik: "a kormány felkéri a nem állami fenntartású köznevelési intézmények, valamint a Gyvt....

Tovább a teljes cikkhez

Rendszeres változás a délutáni műszakpótlékra jogosultságnál

A Gyvt. 15. §-ának (10) bekezdése szerinti, ún. "délutáni műszakpótlék" szabályának alkalmazása során a "rendszeres változás" meghatározásakor alkalmazható-e az Mt....

Tovább a teljes cikkhez

Online változat

Nyomtatott változat

Egyedi adathordozó

7 napon belüli válaszadás

Plusz kreditpontok díjmentesen

Tematikus videók

Céginformáció (feketelista.hu)

Online változat

A Munkaügyi Levelek jelen online változata (előfizetés) két alapfunkciót lát el: a főoldalon található kereső segítségével kereshetővé teszi a honlap 2008 óta megjelent teljes tartalmát; az ugyanott található kérdezőmező segítségével pedig kérdés intézhető a szerkesztőséghez. Az online változat tartalma 2-3 hetente bővül a nyomtatott lapként megjelenő – azzal teljesen egyező – tartalommal. Az online változatban is kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol szerkezetben találhatók a cikkek, jelenleg összesen 4946 cikk (kérdés-válasz). A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Nyomtatott változat

A Munkaügyi Leveleket a hatályos munkaügyi szabályozásnak megfelelő igény hívta életre. A 2-3 hetente ma is megjelenő nyomtatott változat tartalma kizárólagosan az olvasó kérdez – a szerkesztőség válaszol logikára épül fel. Tartalomjegyzékét az olvasói kérdések képezik, melyek rövid címmel vannak ellátva – így a lap tartalma akár egy perc alatt áttekinthető. A nyomtatott változat (előfizetés) tartalmával folyamatosan bővül az azzal tartalmilag egyező jelen online változat. A lap első száma 2008. május 19-én jelent meg, legfrissebb lapszáma az 258-ik lapszám, amely az 4946-ik cikkel zárul. A szerkesztőség tagjait lásd itt. A nyomtatott változat
címlapja itt 
Munkaügyi Levelek legfrissebb szám
látható.
A Munkaügyi Levelek előfizetői (igénylés esetén) egyedi adathordozón is megkapják a lap teljes tartalmát a tárgyévet követő első negyedévben.

Egyedi adathordozó

A Munkaügyi Levelek teljes tartalma megjelenik minden naptári évet követő első negyedévben, melyet a lap előfizetői az előfizetés jogán (igénylés esetén) kapnak meg egyedi adathordozón lévő alkalmazás formájában.
Az alkalmazás mindig a 2008. május 19-én megjelent első lapszámtól a legutolsó naptári év decemberéig bezárólag tartalmazza valamennyi cikket, amely ebben az időintervallumban megjelent. Az alkalmazás tartalma így mindig az utolsó hozzáfűzött naptári év tartalmával bővül. Az alkalmazás egyszerű keresővel van ellátva, amelynek segítségével ugyanúgy kereshető a Munkaügyi Levelek tartalma, mint annak online változatáé. .
Az alkalmazás futtatásához szükséges rendszerkövetelmények:
minimális hardverigény: optikai meghajtóval rendelkező számítógép, minimum 500 MB szabad tárhely, az operációs rendszer Windows 7 vagy annál magasabb verzió. Az alkalmazás indítása után csak a képernyőn megjelenő utasításokat kell követni.

7 napon belüli válaszadás

Előfizetőink számára nyújtott személyi szolgáltatás, amely során egyedi munkaügyi kérdéseikre, problémáikra 7 naptári napon belül e-mailben írásos választ kapnak szerkesztőinktől. A szolgáltatás igénybevételéhez lásd: Tudnivalók kérdezőknek.

Plusz kreditpontok díjmentesen

A könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő és mérlegképes könyvelő előfizetőink társhonlapunkon, a kotelezotovabbkepzes.hu-n díjmentesen szerezhetnek újabb kreditpontokat a honlap tananyagainak megtekintésével. A kotelezotovabbkepzes.hu használata előzetes regisztrációhoz kötött, amely a személyes e-mail-cím megadásával elvégezhető a https://kotelezotovabbkepzes.hu/ regisztracio/ oldalon a tananyagok megtekintése előtt.

Tematikus videók

Így működik az eÁFA-rendszer 2024-től Megnézem

Számviteli változások 2024 Megnézem

Az adótörvények 2024. évi változásai Megnézem

Összes korábbi konferenciánk videón Megnézem

Céginformáció (feketelista.hu)

A feketelista.hu 10 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás, amely az adószám segítségével összekapcsolja és céghez köti az utolsó öt évben nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket.
Megnézem